Asumisen opas

Tutustu asumisen oppaaseemme TÄSTÄ

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään asuntotoimistossa ennen vuokrasuhteen alkua. Vuokrasopimus voidaan tehdä toistaiseksi voimassa olevaksi, jolloin vuokralaisen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi tai määräaikaiseksi, jolloin sopimus on voimassa sovitun määräajan ja päättyy ilman erillistä irtisanomista.

Vakuusmaksu

Vakuusmaksuna peritään yhdestä kolmeen kuukauden vuokraa vastaava summa. Asunnon avaimet luovutetaan vasta kun vakuusmaksu on suoritettu. Vakuusmaksu palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä kuukauden kuluessa mikäli vuokralainen on hoitanut kaikki maksunsa vuokranantajalle sekä luovuttanut asunnon siivottuna ja palauttanut kaikki avaimet. Mikäli velvoitteita ei ole täytetty voidaan vakuus käyttää vuokranantajan hyväksi.

Muuttaminen

Sisään muutettaessa vuokralainen tarkistaa asunnon kunnon ja ilmoittaa havaitsemistaan puutteista täyttämällä huoneistokortin, jonka palauttaa vuokranantajalle viikon kuluessa vuokrasuhteen alkamisesta. Vuokralaisen tulee huolehtia osoitteenmuutokset, sekä sähkösopimuksen tekeminen sähköyhtiön kanssa. Poismuuton yhteydessä on huolehdittava asunnon siivouksesta ja palautettava sama määrä avaimia, mitä on vastaanottanut sekä lopetettava sähkösopimus. Myös kellari- ja varastokomerot on tyhjennettävä ja siistittävä. Avaimet palautetaan asuntotoimistoon vuokrasuhteen päättyessä.

Kiinteistönhoito ja siivous

Kiinteistöjen hoidosta ja yleisten tilojen siisteydestä vastaavat paikalliset kiinteistöhoitoyhtiöt. Heille voit ilmoittaa suoraan kaikista vioista ja puutteista niin asunnossa kuin yleisissä tiloissakin. Yhtiöiden yhteystiedot löydät yhteystiedot-sivulta.

Hakeminen

Voit tehdä Iitin Vuokratalot Oy:n asuntohakemuksen verkkosivujemme kautta (Asuntohakemus) tai voit hakea kirjallisesti asuntoja Valtion asuntorahaston lomakkeella no 100. (linkki ARA.fi, lomakkeet). Lomakkeita saa Iitin Vuokratalojen toimistolta. Hakemuksen vähimmäisliitteet ovat selvitys tuloista, esim. palkkatodistus tai viimeinen tilinauha sekä viimeisin verotodistus. Lisäksi hakemukseen voi liittää esim. opiskelutodistus, raskaustodistuksen, vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen ym. liitteitä, joihin hakija haluaa vedota.
Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Iitin Vuokratalot Oy:n Tietosuojaseloste.